Klantverhaal Franco Moonen

fit20 3 jaar

Vanwege (onder)rugklachten en mijn persoonlijke doelen op sportief gebied ben ik begin 2017 op zoek gegaan naar de beste manier om me fysiek te verbeteren. Naast een traject bij mijn fysiotherapeut kwam vanuit mijn werkgever het aanbod voorbij om gebruik te maken van een abonnement bij fit20. Een aantal collega’s had bij wijze van proef hiermee positieve ervaringen opgedaan.


Mijn grootste passie is bergwandelen in Italië waarbij uithoudingsvermogen en beenkracht van het grootste belang zijn. In het vlakke Nederland loop ik ‘afstanden’. In Zuid-Limburg, de Ardennen en Eiffel train ik op ‘hoogtemeters’. Mede vanwege mijn rugklachten kwam ik niet verder dan 20 km pijnloos vlak wandelen of maximaal 700-800 hoogtemeters in de Italiaanse bergen. Thuis trainde ik o.a. mijn benen met gewichten en mijn conditie m.b.v. een crosstrainer, circa drie keer per week 1,5 uur lang. Daarmee had ik al wel een goede basisconditie.


Mijn gestelde doelen: verminderen/verdwijnen van de rugklachten, verhoging van mijn uithoudingsvermogen en meer kracht in met name de benen. Concreet zou dit moeten leiden tot 40 km pijnloos vlak kunnen wandelen en zonder extreme moeite meer dan 1.100 hoogtemeters kunnen wandelen in de bergen.


Toen ik het concept van fit20 voor het eerst voorbij zag komen dacht ik ‘dit zal wel wat doen maar.…. ’, dus er was wel wat twijfel maar die bleek onterecht. Mei 2017 was ik na een proefles bij Dennis / fit20 Oisterwijk meteen enthousiast en om. Ik voelde al mijn spieren en het was nogal vermoeiend. Me gauw ingeschreven en de week daarop gestart met de wekelijkse sessies.


Al binnen enkele weken voelde ik duidelijk een geleidelijke krachttoename, verbetering van mijn uithoudingsvermogen en vooral ook een geleidelijke vermindering van mijn rugklachten. Het voordeel van trainen bij fit20 is dat alle spieren worden aangepakt. Met de krachttrainingen thuis ben ik - op advies van Dennis – gestopt en dat bespaarde mee een hoop tijd. Naast fit20 stap ik nog wel 2 x per week op mijn de cross-trainer (cardio) en maak ik gemiddeld 1 x per 2 weken een lange wandeling.


De eerste maanden vlogen de gewichten op alle fit20 apparaten omhoog en al mijn gestelde doelen zijn afgelopen zomer al behaald. Nu, ruim een half jaar later, voel ik me fysiek maar ook mentaal stukken beter en dat is zelfs zichtbaar (spieren). Ook mijn uithoudingsvermogen is op een nog hoger niveau gekomen. Ik kijk wekelijks uit naar de training onder begeleiding van supercoach Dennis. De training is zwaar maar met de juiste aanmoediging kom ik bij iedere oefening steeds weer uit op de grens van mijn kunnen, de momenten van spierfalen. Natrillend van de training en na een heerlijk glaasje water loop ik altijd zeer voldaan weer naar buiten.


Mijn het huidige energielevel, uithoudingsvermogen en de versterkte rug en benen voel ik me bijna een nieuw mens dus fit20 wil ik zeker nog jaren blijven volhouden. Dennis bedankt!

Franco Moonen