Klantverhaal Kirsten Claessens

fit20 3 jaar

Sinds 2007 maak ik ieder jaar een belofte met mijzelf: dit jaar ga ik aan mijn gezondheid werken: ik ga sporten!! En zo gedreven als ik ben: ik ben gaan fitnessen, meedoen aan groepslessen, cardio, hardlopen, hoepelen, wandelen, fietsen, boksen, touwtje springen, etc. Maar iedere keer als ik een paar weken verder was dan vond ik het niet meer leuk en gaf ik op. De adrenaline, kick of verslaving waar iedereen het over heeft, waarom komt die bij mij niet?

Ik wil wel bezig zijn met mijn gezondheid, ik wil er goed uitzien, een goede conditie hebben, goed afweersysteem, geen lichamelijke klachten en zelfvertrouwen hebben in mijn figuur. Ik ben alleen een echte Bourgondiër, ik hou van lekker eten en een glaasje wijn, daarnaast zit ik veel in de auto en heb ik een zittend beroep. Ook vind ik het heerlijk om lekker op de bank te hangen en series te kijken (liefst met een zak chips en een reep chocolade). Tja... dat zelfvertrouwen in mijn figuur begon af te brokkelen en mijn energie raakte op. Dus nam ik me voor om weer te gaan sporten. Maar wat moet ik gaan doen? Ik vind sporten gewoon niet leuk.

Eind 2016 ben ik erachter gekomen dat ik diabetes, type 2 heb en moest ik echt gezonder gaan eten en sporten. Dat gezonder eten moest wel lukken maar dat stomme sporten. En op dat moeilijke moment kwam fit20 in mijn leven. Ik ben in april 2017 gestart in Oisterwijk.

Het is inmiddels januari 2018 en ik sport hier gewoon nog steeds met onwijs veel plezier! De belangrijkste drijfveer om door te gaan: Ik voel me energieker dan ooit tevoren, ik krijg steeds meer zelfvertrouwen in mijn figuur, ik ben niet meer ziek geworden en de rugklachten waar ik ineens last van had, zijn verdwenen. Daarnaast merk ik dat ik meer kracht heb in mijn benen en hangt mijn tong niet meer op de grond als ik de trap ben opgelopen. Maar misschien het allerbelangrijkste: ik vind de persoonlijke begeleiding door Dennis heel erg prettig! Hij heeft oprechte aandacht, zorgt ervoor dat wanneer mijn planning weer eens in de soep loopt, dat er diezelfde week nog een alternatief komt en hij weet waar hij over praat. Tijdens trainingen zorgt hij ervoor dat ik alles geef, als ik denk niet meer verder te kunnen dan geeft hij die prikkel om toch nog even door te gaan.

20 minuten in de week sporten, ik hoef me niet om te kleden. Ik stap binnen, doe mijn oefeningen en sta ik met een voldaan en trillend gevoel weer buiten. Ik vind het heerlijk!! Ik hou dus gewoon tijd over om lekker op de bank te ploffen en een serie te kijken, alhoewel ik daar vaak teveel energie voor heb en besluit om een wandeling te maken, ik heb tenslotte echt meer energie gekregen!

Het gaat heel erg goed met mijn diabetes, de internist vind het verbazingwekkend hoe snel ik resultaat laat zien en ik hoef nog maar 1x per jaar op controle. Ik heb geen bewijs dat dit komt door fit20 of door het gezonde eten, of een combinatie daarvan maar ik ben er onwijs trots op dat ik eindelijk een keer iets weet vol te houden. Ik ben ervan overtuigd dat dit komt door de formule van fit20 en door het enthousiasme van personal trainer Dennis, zonder hen had ik het waarschijnlijk weer niet volgehouden (iets met discipline?).

Ik zeg niet dat het makkelijk sporten is want het is 20 minuten kei hard werken en ik tril nog uren na maar daarna voel ik de energie door mijn lichaam stromen en voel ik me fantastisch, zou dit dan die adrenaline kick zijn?

Kirsten Claessens